Bastutält och taktält – en perfekt kombination

Ett bastutält och ett taktält från Taktältarna uppställt på en strand på Lofoten

 

På Bastutältarna är vi stora fantaster av taktält. När de kombineras kommer det ta dit äventyr till en helt ny nivå då de erbjuder en perfekt symbios av komfort och naturupplevelse. I den här texten urforskar vi fördelarna med att kombinera dessa två fenomenala utrustningar och hur de kan göra dina äventyr minnesvärda.

Visste du att Bastutältarnas grundare Pär Sandström började sin "tältkarriär" som uthyrare av taktält i Östersund för Taktältarna? Han har alltså en bred erfarenhet av de här tälten som båda blir allt populärare bland äventyrliga och naturälskande svenskar. 

Om du gillar äventyr och friluftsliv så är kombinationen bastutält och taktält en perfekt kombination. Du får en bas att utgå från för dina äventyr, där du har både en bekväm sovplats och möjlighet att koppla av i bastutältet efter en långt dag i naturen.

5 fördelar med att kombinera bastutält och taktält

Här listar vi några av fördelarna med denna dynamiska duo:

 1. Bekvämlighet och snabbhet:

  • Taktältet ger dig en snabb och enkel sovplats ovanför marken.
  • Bastutältet får du plats med i bagaget och det är är enkelt att sätta upp för att basta var helst andan faller på.

 2. Frihet att utforska:

  • Taktältet gör att du kan campa var som helst, du slipper boka hotell och anpassa dig att vara på bestämda platser på bestämda tider.
  • Bastutältet ger dig möjlighet att koppla av och återhämta dig efter äventyrliga dagar.

 3. Året runt-äventyr:

  • Kombinationen av taktält och bastutält är perfekt för dig som vill ägna dig åt höst- och vintercamping eftersom det ger både värme och komfort när temperaturen är låg.

 4. Hälsosamma fördelar:

  • Bastun hjälper till med avslappning, bättre cirkulation och lindrar muskelspänningar.
  • Svettning i bastun rengör huden och främjar välbefinnande.

 5. Ultimat utomhusupplevelse:

  • Taktält och bastutält kompletterar varandra perfekt för en oförglömlig utomhusupplevelse –  genom att kombinera dessa två fantastiska tält får du en bekväm bas för dina äventyr.

Oavsett om du är ute efter en snabb campingresa eller en längre expedition, är kombon bastutält och taktält ett oslagbart team som kommer ta din utomhusupplevelse till nya höjder. 

Som tidigare uthyrare av Takltältarnas taktält kan Bastutältarnas grundare Pär Sandström rekommendera deras taktält med gott samvete. Han har både själv tillbringat många nätter i dem och hjälpt massor med glada semesterfirare att skapa oförglömliga minnen.